Boktips: Rör mig inte! / Shatter me!

978132604_rormignte_8019_198165056

Rör mig inte! (egentligen: Rör mig inte!, originaltitel: Shatter Me) är en dystopisk ungdomsroman skriven av Tahereh Mafi. Det är hennes första bok och den utgavs i Sverige under april, 2012. Handlingen berättas av huvudpersonen, Juliette, en 17-årig tjej vars beröring är dödlig. Den andra boken Rädda mig inte! utkom under april 2013. (Introduktionstexten hämtad från Wikipedia)

Flera elever har redan lånat boken och varit grymt överraskade. Bokserien är en s.k. dystopi (kort förklaring: negativ samhällsvision) så ni som gillade Hungerspelen kommer att gilla denna bok.

Dessa böcker finns i serien:

Rör mig inte! (eng. Shatter me!)
Rädda mig inte! (eng. Unravel me!) 

I februari 2013 kommer den tredje boken ut på engelska, Ignite me! Alla andra böcker, på svenska och engelska, har vi redan idag.