Brev från Mediatek Tingsholm, 11 januari 2017

Ett nytt år har kommit och detta första brev från Mediatek Tingsholm blir en kortare variant, men det är väl skönt med en mjukstart! Alla punkter riktas till samtliga. 

  1. Hör av er till Mediateket innan ni kommer
  2. Utställning om religionernas gemensamma historia 
  3. Maria Palm hälsas välkommen
  4. Mediatekets planering

1. Hör av er till Mediateket innan ni kommer

Vi behöver på nytt påminna er om att vi önskar att ni hör av er innan ni skickar en klass till oss för att låna böcker, särskilt där eleverna kan förväntas behöva hjälpa av oss. Flera klasser kom igår och idag utan att vi var förberedda på det, och vi hade kunnat hjälpa dessa elever betydligt bättre om vi hade vetat om det i förväg.

Då detta gick så bra i slutet av höstterminen, blev vi lite förvånade över att det inte fungerade igår. E-posta oss på mediatek@ulricehamn.se i god tid före.

Välkomna hit!

2. Utställning om religionernas gemensamma historia

Svenska kyrkan har i samarbete med Najwa Sader en utställning i Mediateket om bokreligionernas (Judendom, Kristendom och Islam) gemensamma historia. Den kommer att förändras då och då, men avslutas helt vid sportlovet.

3. Maria Palm hälsas välkommen

Denna vecka har Maria Palm börjat som bibliotekarie här. Hon kommer att jobba på 40% och arbetar då på måndagar och tisdagar. Övriga dagar i veckan hittar man Maria Palm på Ätradalsskolan och Timmele skola. Välkommen, Maria!

4. Mediatekets planering

Som vanligt hittar ni Mediatekets planering här. Ta hjälp av denna för att se när det är mycket planerat i Mediateket och planera därefter.