Brev från Mediatek Tingsholm, 16 november 2016

Missa inte utbildningen i Inläsningstjänst som blir i eftermiddag kl 14:15. Matthias har påmint om det tidigare, men om ni har glömt eller missat det…

1. I eftermiddag: Utbildning i Inläsningstjänst
2. Final i schackturneringen

3. Systemuppgradering den 22 november
4. Mediatekets planering den närmaste månaden (Gy+Vux)
5. Inköp av mångspråkslitteratur

1. I eftermiddag: Utbildning i Inläsningstjänst

För alla lärare på gymnasiet: Missa inte Inläsningstjänst kl 14:15 i eftermiddag. Platsen blir i matsalen – ta med er era datorer!

2. Final i schackturneringen!

Imorgon torsdag kl 09:30 är det äntligen dags för finalen i höstens schackturnering! Det står mellan Matthias Menge, SFI, och Nils Karlsten, NATE15, vilka båda har totalt krossat sina motståndare och nu står som mycket värdiga finalister.

Kom gärna och titta när finalen spelas. Delar av Mediateket stängs av för just schackomgången, så att vi kan få all fokus på just the grand final!

3. Systemuppgradering den 22 november

Den 22 november är Mediateket och samtliga övriga bibliotek i kommunen stängda, då vårt system uppgraderas. Vi som jobbar här är dessutom på studiebesök i Alingsås den dagen.

4. Mediatekets planering den närmaste månaden

Det mesta av vår planering hittar ni på http://mediateket.magnificat.se/mediatekets-planering/

E-posta alltid era frågor till mediatek@ulricehamn.se så går det snabbast och smidigast för alla parter.

Vi är som alltid mycket glada över att så många lärare hör av sig i god tid innan hjälp behövs av Mediatekets personal. 

5. Inköp av mångspråkslitteratur

Vi köper in en större mängd litteratur på andra språk och hoppas att vi snart kan ha en uppvisning av allt, och att eleverna självfallet kan börja låna böckerna! Om ni inte vill vänta kan ni testa på att läsa översatt poesi av den färgstarka och persiska mystikern Rumi från 1200-talet. Underbar läsning. Ni hittar hans böcker på Skönlitteratur/Rumi.