Brev från Mediatek Tingsholm 2016-12-06

December månad – hoppas att snön snart kommer åter!

  1. Handböcker i betygssättning, prov och arbetsuppgifter (samtliga)
  2. En annan sorts handböcker… (samtliga)
  3. Uppdatering av kurslitteratur på Vux (vux)
  4. Anette slutar och Maria börjar (samtliga)
  5. Händer på Mediatek Tingsholm (samtliga)
  6. Julkalendern varje vardag i december (samtliga)
  7. SFI-lärare: Skicka grupplistor för omlån! (sfi)

1. Handböcker i betygssättning, prov och arbetsuppgifter

Problem och frågor om betyg tar orimligt stor uppmärksamhet, för en del lärare nästan all tid och kraft, enligt Bo Sundblad och Per Måhl, sakkunniga i betygsberedningen. De har hjälpt många lärare att behärska systemet genom de uppskattade och konkreta böckerna Betygssättning – en handbok och Prov och arbetsuppgifter – en handbok.

Se Bo Sundblad och Per Måhls föreläsningsserie, som rätar ut flera frågetecken om rättssäker betygssättning på Libers hemsida. Böckerna finns att låna i Mediateket – just nu på pedagoghyllan!

9789147099498c1f.indd 4710557o1

2. En annan sorts handböcker…

tema-sexVi har fram till jul en utställning i Mediateket med sexhandböcker, böcker om erotisk massage samt erotiska noveller. Med fokus på allt från massage till heta berättelser hoppas vi att eleverna och personalen får upp ögonen för denna litteratur utan att skämmas för det.

Böckerna är noggrant utvalda av ett par experter och förmedlar en balanserad bild av området. Kom gärna in och kika!

3. Uppdatering av kurslitteratur på Vux

Det slutförs just nu en upphandling av distansstudier på Vuxenutbildningen, så där lär det bli förändringar på kurslitteraturen inom kort – distanseleverna från årsskiftet kan därför inte räkna med att vi har den nya litteraturen tillgänglig.

För den lärarledda undervisningen vill vi att ni lärare på Vuxenutbildningen hör av er med besked om det är någon kurs som saknas i kurslitteraturlistan (kolla gärna även den särskilda listan för Grundvux) eller om det är någon kurs som skall tas bort för alltid. Tillfälliga terminsavbrott i undervisningen behöver inte noteras.

E-posta oss på mediatek@ulricehamn.se.

4. Anette slutar och Maria börjar

Den 31 december slutar Anette Rosell hos oss och går tillbaka till sitt arbete inom barnomsorgen. Den som vill se henne i bibliotekssammanhang får söka sig till Timmele eller Dalums bibliotek där hon är filialföreståndare.

Den 4 januari börjar så Maria Palm som biblioteksassistent på 40%. Hon arbetar idag som bibliotekarie på Ätradalsskolans bibliotek på 50% och kommer fortsatt att jobba även där. Maria är anställd för tre månader i första hand.

Vi tackar Anette för hennes tid här på Mediatek Tingsholm – du kommer att vara saknad! Och vi hälsar Maria varmt välkommen hit!

5. Händer på Mediatek Tingsholm

Det mesta i planeringen hittar ni på denna sida (kolla där först om ni vill boka in något med oss), men bland det viktigaste att notera finns följande:

Vi har stängt 23/12-1/1. Den 2-5/1 är det öppet kl 8-12.

6. Julkalender varje vardag i december

Varje vardag kl 07:15 tittar vi på SVTs julkalender i Mediateket. Särskilt är alla inbjudna på torsdagsmorgnarna (för då bjuder vi på pepparkakor efter er medhavda frukost), men självklart är ni välkomna alla dagar!

Titta gärna även på Mediatekets julkalender med boktips från elever och personal – varje vardag i Mediatek Tingsholm samt på sociala medier.

7. SFI-lärare: Skicka grupplistor för omlån!

SFI-lärare behöver omgående skicka listor till oss för de som skall få låna om sina böcker inför våren. Vi behöver se namn, personnummer och adress på samtliga. Finns det absolut inget personnummer, så är födelsedatum okej. E-posta oss på mediatek@ulricehamn.se.