Brev från Mediatek Tingsholm, 5 oktober 2016

Nu har Inläsningstjänst kommit – hurra!!!!

Alla elever på ungdomsgymnasiet samt alla lärare bör nu ha fått ett mejl som ser ut ungefär som det här:

Hej [Namn]!
Din skola har ett abonnemang hos oss på Inläsningstjänst. Det innebär att du och dina elever kan lyssna på böcker via Inläsningstjänst. Mer information om våra abonnemang och hur du kommer igång hittar du på vår hemsida.
För att underlätta för dig att komma igång har vi skapat ett konto åt dig. Du kan logga in med användarnamnet och lösenordet nedan, både på webben och i vår app Inläsningstjänst.
Ditt användarnamn är: [e-postadress]
Ditt lösenord: 
[lösenord]
När du loggar in på hemsidan kan du även administrera konton i kontrollpanelen. Du kan även hjälpa elever med att lägga böcker i bokhyllan men alla elever som har ett konto kan själva lägga till böcker i sin bokhylla. För mer info om hur man loggar in, lägger böcker i bokhyllan och skapar nya användarkonton etc, läs här.
För mer info om vår app, som eleverna själva kan installera för att ladda ner och läsa böcker på sin telefon/surfplatta, klicka här.
Böckerna kan även laddas ner och går då att lyssna på även när man är nedkopplad. På datorn behöver du först installera ett program som kan spela upp böcker i DAISY-format. Dessa finns även i gratisversioner. För PC kan du ladda hem Amis och för Mac finns Emerson.
Ni kan alltså nu lyssna på de allra flesta läromedel direkt från er smartphone eller dator. En mindre del av läromedlen kräver att eleven har någon form av läshinder (lärare kan dock se allt) – lärare, specialpedagoger och Mediateket kan ge denna behörighet till elever.
Lärarna kommer att få kallelse till en entimmes undervisning så småningom, men ni kan redan nu pröva er fram.
Inläsningstjänst är ett komplement till böckerna.