Brev från Mediatek Tingsholm, 7 oktober 2016

Missa inte Nobelpristävlingen och Schackturneringen som vi har på gång just nu!

1. Nobelpris i litteratur – gissa och vinn priser (Gy+Vux)
2. Anmäl er nu till schackturneringen! (Gy+Vux)
3. Utbildning/information om Inläsningstjänst (Gy + intresserade på Vux)
4. Händelser den gångna veckan
5. Ur denna veckas nyinköp
6. Mediatekets planering den närmaste månaden (Gy+Vux)

1. Nobelpris i litteratur – gissa och vinn priser

gissa-och-vinn

2. Anmäl er nu till schackturneringen

Under oktober/november kör vi schackturnering igen, denna gång med särskild ledning av NATE15-eleven Nils Karlsten. Vi kan väl inte låta eleverna vinna även denna gång, eller hur!?!

I skrivande stund har 2 lärare och 2 elever anmält sig. schackturnering3. Utbildning/information om Inläsningstjänst

Vi kommer få hit utbildare Tomas Jigfelt från Inläsningstjänst onsdagen den 16/11 kl 14:15-15:30 (möjligen något längre). Detta är samtidigt som droginfo är i aulan, så vi har utbildningen i matsalen. För er i personalen som redan bekantat er med systemet kanske det känns onödigt att gå på utbildningen, men det finns viktiga saker att tänka på så att allt hanteras korrekt.

Vi är några som kommer att fungera som huvudadministratörer i systemet – det är Mediateket och specialpedagogerna. Dessa får en särskild utbildning redan den 17 oktober kl 13. Om någon enstaka lärare känner att det är absolut nödvändigt att få informationen tidigare så finns det en plats över till denna sittning – hör av er till Peter på mediatek@ulricehamn.se i så fall.

4. Händelser den gångna veckan

Klockan är 11:28. Eleverna räknar ned inför bullfesten i Mediateket kl 11:30. 5 minuter senare var 168 bullar slut.

Ett foto publicerat av Peter Tingsholm Rydén (@mediatektingsholm)

5. Ur denna veckas nyinköp

 

Stephanie Meyers populära bok finns #nyinköpt på persiska

Ett foto publicerat av Peter Tingsholm Rydén (@mediatektingsholm)

6. Mediatekets planering den närmaste månaden

Om ni kikar på http://mediateket.magnificat.se/mediatekets-planering/ ser ni att Peter kommer att vara borta i nästan fyra veckor med start den 17 oktober. Det är därför av självklara anledningar som så att Anette och Carin kommer att arbeta mycket ensamma. Allt kan inte göras lika effektivt och en del får kanske vänta till dess att Peter är tillbaka. Fjärrlån får ni ta med Stadsbiblioteket istället och skickar ni e-post till Peters e-postadress under denna tid så kommer de inte att hanteras. E-posta alltid till mediatek@ulricehamn.se så kommer någon att titta på det och hjälpa till så långt det är möjligt.

Peter hälsar också att det, precis som vanligt, är mycket uppskattat att så många lärare hör av sig i god tid innan hjälp behövs av Mediatekets personal – detta är ju än viktigare när det är färre personal här.