Länkar om 1800-talets liv och leverne

SO-rummet har en del som visserligen är mest för högstadieåldern men som kanske kan passa även gymnasiet? (Här har ni länk till allt de har om 1800-talet​).
Mölndals länkkatalog är på väg att lägga ner, men de har många länkar som kollats och rekommenderats.
Fråga Lund kan ha en del frågor och svar som hjälper eleverna att förstå en tid och dess viktigaste frågor.
Genom att på Google skriva ”site:genealogi.se statare” så får man fram vad släktforskarförbundet och dess medlemmar har skrivit och tänkt om statare. Självklart kan man göra samma sak med andra titlar. En bra länk som jag fick i denna sökning var:
Populär historia har många artiklar som man ofta kan läsa i sin helhet. Mediateket eller Historiainstitutionen bör ha tidningarna för de senaste åren så att man kan läsa dem med bilder och fulla texter. Även här sökte jag på Statare.
Systertidningen Allt om historia har enklare skrivna artiklar men har inte lika mycket material som Populär historia.
En annan systertidning, Släkthistoria, har inte funnits så länge och har därför inget större arkiv att leta i. Det är oftast bra artiklar som kan rekommenderas.
Länkarna ovan berättar mer runtomkring och inte direkt om hur personerna levde (med några undantag), men bör kunna ge bilder av deras liv ändå.

Ulricehamn

Ulricehamns stadsbibliotek skannar in bilder från Ulricehamns historia. De har bland annat en mapp med bilder från 1800-talet, men det finns mer i deras material på Flickr.