Omröstning och direkt feedback i klassrummet

postit_1[1]Voto.se

En superenkel och gratis omröstningssajt på svenska. Är du inloggad kan du spara materialet från gång till gång och då lättare jämföra resultatet. Deltagarna skickar sina svar på dina frågor via webben, så det krävs så klart att alla har tillgång till wifi via sin smartphone eller dator. Medan deltagarna skickar in sina svar ser du (och deltagarna själva, om du så önskar) hur svaren läggs till en efter en.

Voto är helt anonym, även om det självfallet alltid finns risk för motsatsen om det är väldigt få deltagare.

Screen+Shot+2013-03-05+at+9.45.58+PM[1]Polleverywhere.com

Här finns det fler möjligheter än på Voto. Kruxet är att det kostar om man vill använda det till fler än 25 deltagare samtidigt. Man kan välja på att antingen ha frågor med flera svar, men man kan också göra på flera andra sätt, såsom att deltagarna brainstormar idéer eller skickar in frågor till föreläsaren. Även här kan man välja att visa upp resultatet så att alla ser hur det utvecklar sig, och man kan då direkt knyta an till det som skickas in.

SocrativeSocrative.com

Helt klart det mest intuitiva av dessa verktyg. Har själv inte använt det så mycket än, men har redan greppat att det är väldigt lättanvänt och flexibelt. Det är gratis för pedagoger och elever att använda och vi har här möjlighet att skicka korta tankar (”Short answers”), lämna svar på frågor med förangivna svar (”Multiple choice”). I videon här ser du hur det fungerar:

Socrative introduction video (new) from Socrative Inc. on Vimeo.